Kemakta söker konsult inom säkerhetsanalyser för radioaktivt avfall

Kemakta söker konsult inom säkerhetsanalyser för radioaktivt avfall

Nu söker vi ytterligare en medarbetare som ska arbeta i kunduppdrag med frågeställningar kring slutförvar för radioaktivt avfall.

Mer om tjänsten
Tjänsten innebär arbete med utredning och redovisning av den långsiktiga säkerheten för slutförvar för radioaktivt avfall i uppdrag för svenska och utländska kunder. Tjänsten ska stödja och ytterligare utveckla vår spetskompetens inom säkerhetsanalys. Kemakta utför tekniska utredningar som omfattar såväl slutförvarsanläggningen som geosfär och biosfär. Vi medverkar i projektledning och rapportering av säkerhetsanalyser och framtagning av ansökningshandlingar. Vi utför till exempel utredningar av fysikaliska och kemiska processer med fokus på radionuklidtransport, tar fram och kontrollerar kvalitet på indata till modelleringar och beskrivningar av initialtillstånd, gör kunskapssammanställningar samt säkerställer att samsyn råder mellan de olika delarna av säkerhetsanalysen så att ett fullgott underlag kan levereras till de tillståndsgivande myndigheterna.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och social person som har några års erfarenhet av utredningsarbete kopplat till säkerhetsanalys för radioaktivt avfall, antingen som konsult, på myndighet eller som forskare. Du är civilingenjör eller har annan relevant högskole- eller universitetsexamen. Våra uppdrag utförs vanligen i projektgrupp och i samspel med personer från både kunden och andra konsulter. Därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är lösningsorienterad. Du bör även ha förmåga att arbeta självständigt, eftersom du kommer att driva egna projekt mot kund.

Vi värderar vidare att du har:

  • en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på såväl engelska som svenska.
  • är flexibel och gillar att jobba i olika typer av projekt
  • är strukturerad och analytisk
  • har kunskap om radioaktiva ämnen, deras kemiska egenskaper, transportprocesser, mm.
  • Har erfarenhet av projektledning

 

Vi erbjuder dig
Kemakta är ett personalägt företag med en gedigen expertkunskap vilket skapar förutsättningar för att genomföra spännande utredningar av hög kvalitet. Du kommer att bli en del av ett team där vi utvecklar idéer och skapar hållbara lösningar för våra kunder. I vårt arbete strävar vi efter att vara lyhörda inför våra kunders behov och samtidigt värna om vårt oberoende. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som präglas av öppenhet och där vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar med många olika typer av uppdrag, vilket medför en stor variation i arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Utöver detta erbjuder vi mycket goda förmåner och villkor avseende bl.a. arbetstider samt hälso- och sjukvård och delar ut bonus och aktieutdelning de år vi gör vinst.

Låter detta spännande? Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt
Maila CV och gärna ett personligt brev till jobba@kemakta.se eller kontakta Gabriella Fanger för frågor på 0709‑30 00 31, gabriella@kemakta.se eller skicka PM i LinkedIN. Vi kommer att vilja träffa intresserade kandidater så snart det går. Tjänsten har ett flexibelt startdatum.

Om Kemakta
Kemakta är ett personalägt miljökonsultbolag som specialiserat sig på uppdrag med fokus på förorenade områden och vattenskydd samt omhändertagande av radioaktivt avfall och annat material som ska friklassas, återvinnas eller deponeras. Kemakta har varit delaktig i alla centrala säkerhetsanalyser som Svensk kärnbränslehantering (SKB) har utfört sedan mitten av 1970-talet för Kärnbränsleförvaret, slutförvaret för kortlivat låg- och medelaktivt radioaktivt avfall (SFR) och slutförvaret för långlivat låg- och medelaktivt radioaktivt avfall (SFL) och vi arbetar även för utländska kärnavfallsorganisationer och myndigheter, t.ex. finländska Posiva Oy.

På Kemakta arbetar drygt 20 personer med uppdrag åt både offentliga och privata beställare. Vi har vårt kontor i Stockholm och utför uppdrag över hela landet och internationellt.